Muziek in de klas!

Meer muziek in de klas!

De laatste tijd wordt vanuit diverse hoeken (politiek, media, psychologen en wetenschappers) gestimuleerd muziekles terug te laten komen op de basisscholen, in de klassen.

Muziek spelen en maken is goed voor iedereen. Muziek stimuleert het brein.
Jong geleerd, is oud gedaan. Daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen om kinderen te laten kennismaken met muziek.

Zo stelt neuropsycholoog Erik Scherder ook dat muziek een beter leven geeft.


Onlangs stond in De Telegraaf dat onderzoek uitgewezen heeft dat muziek in het onderwijs goed is voor het brein en de schoolprestaties (zie artikel De Telegraaf).

De Wereld Draait Door besteedde op 10 februari 2016 een hele uitzending aan muziek in het onderwijs, waarin op een leuke manier werd uitgelegd wat muziek voor het onderwijs kan betekenen. De uitzending is hier terug te kijken.

Omdat ik heel graag het plezier dat ik zelf ervaar met muziek spelen en maken wil delen en doorgeven, geef ik met regelmaat muziekles op een basisschool in de klas.
Samen zingen, dansen, luisteren. Op een leuke, gezellige en ontspannen wijze met muziek bezig zijn waarbij de hoofddoelstelling (the KEY) altijd is: PLEZIER hebben!

Wil je ook bij jou op school, in je klas af en toe een leuke muzieklesmiddag, geheel gericht op wat jouw kinderen leuk vinden? Neem dan vrijblijvend contact met me op!